Ważne: nasza strona wykorzystuje pliki Cookies
Korzystanie z tego serwisu internetowego bez zmiany ustawień dotyczących Cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.
Więcej informacji o Cookies.
Zapoznałem się z informacją (nie wyświetlaj więcej tego komunikatu)
Logo BIP

biuletyn
informacji publicznej

Zespół Szkolno-Przedszkolny nr 11 w Gliwicach

Mapa serwisu | Wysoki kontrast
 

Inspektor Ochrony Danych 

wydruk do pliku pdf

OBOWIĄZEK INFORMACYJNY

  1. Administratorem przetwarzanych danych osobowych jest: Zespół Szkolno-Przedszkolny nr 11 w Gliwicach ul. Tarnogórska 59 – reprezentowany przez Dyrektora Jednostki
  2. Inspektorem Ochrony Danych w placówce jest: Anna Leśniewska, e-mail:iod@zsp11gliwice.pl
  3. Dane osobowe przetwarzane są na podstawie:
    1) przepisów prawa:
        a) ustawy z dnia 7 września 1991 r. o systemie oświaty,
        b) ustawy z dnia 14 grudnia 2016 r. – Prawo oświatowe,
        c) art. 6 ust. 1 lit. a) i lit. c) oraz art. 9 ust. 2 lit. b) Rozporządzenia 
          Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r.
          w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych
          osobowych i w sprawie swobodnego przypływu takich danych oraz
          uchylenia dyrektywy 95/46/WE;
    2) zgody osoby, której dane osobowe dotyczą.
  4. Dane osobowe, o których mowa w pkt 3 ppkt 1), będą przechowywane przez okres zgodny z Instrukcją Archiwalną, opracowaną na podstawie ustawy z dnia 14 lipca 1983 r. o narodowym zasobie archiwalnym i archiwach.
  5. Dane osobowe, o których mowa w pkt 3 ppkt 2), będą przetwarzane do momentu wycofania zgody lub zgodnie z pkt 4.
  6. Informujemy, że przysługuje Pani/Panu prawo do:
    1) dostępu do swoich danych;
    2) sprostowania danych;
    3) usunięcia danych przetwarzanych na podstawie zgody;
    4) wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  7. Dane osobowe będą udostępniane wyłącznie na podstawie przepisów prawa.
  8. Podanie danych osobowych zgodnie z pkt 3 ppkt 1) jest obowiązkiem ustawowym, natomiast podanie danych osobowych zgodnie z pkt 3 ppkt 2) jest obowiązkiem umownym. Cofnięcie zgody będzie skutkowało brakiem możliwości wykonywania czynności, objętej zgodą na przetwarzanie danych osobowych.
  9. Podane dane osobowe nie służą do zautomatyzowanego podejmowania decyzji, w tym profilowania.



 liczba odsłon strony: 288 
Logo Samorządu Gliwice

Zespół Szkolno-Przedszkolny nr 11 w Gliwicach, Tarnogórska 59

tel. 32 231 07 14, faks 32 231 07 14

sekretariat@zsp11.gliwice.eu

 

Elektroniczna Skrzynka Podawcza

Zespołu Szkolno - Przedszkolnego nr 11 w Gliwicach

epuap.gov.pl

Logo systemu EPUAP